En lezzetli yiyenlerden tam not alan, herkese tavsiye ettiğim bir patlıcan yemeği yapıyoruz!
Patlıcan ve bulgur rulolarını yapmak için önce patlıcanı soyup 1 cm’lik dilimleyerek başlayın. Uzun kestik.
Bir kaba tuz ve suyu koyup patlıcanı bu tuzlu suda bekletiyoruz.
Acı suyunu bırakan patlıcanın suyunu sıkıyoruz ve kurutuyoruz.
Sıvı yağ ile tavaya alıyoruz.
Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alıyoruz.
Sığır eti ve bir bardak iyi bulguru bir kaseye alıp 2 adet soğanı küp şeklinde doğrayıp 2 adet domatesi ilave ediyoruz.
Maydanoz, dereotu ve fesleğeni parmak kalınlığında kesin.
Doğranmış sebzeleri, domatesi, şekeri, tuzu, baharatları ve zeytinyağını ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz.
İki adet domatesi doğrayıp yemeği yapacağımız tencereye biraz tuz ve zeytinyağı koyuyoruz.
Kızaran patlıcanın üzerine hazırladığımız malzemeleri koyup rulo gibi sarıyoruz.
Bütün patlıcanlara aynı işlemi yapıyoruz.
Kısık ateşte pişirin ve sıcak su ekleyin.
Lahana sarımsağı ve yoğurtla karıştırın.
Pişmiş patlıcanları servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
Patlıcan ve bulgur rulosu hazır.
Afiyet olsun 😋 yapabilen için kolay
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]