Beyaz Lahana – En Sevdiğim Yemek

Beyaz Lahana Sarması Tarifi için önce içini hazırlıyoruz.

Soğanlar ince ince kıyılır ve yağda kavrulur. Sos eklenir ve kızartma işlemine devam edilir.

Yıkanmış ve tuzlanmış pirinç ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.

En az 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek pişirilir.

Bir süre piştikten sonra diğer malzemeler eklenip karıştırılır.

Lahana yaprakları ayrılır ve yıkanır.

Çok fazla çözülmeyen sıcak tuzlu suda kaynatılırlar. İçine kapandın. Bir tencereye yerleştirilirler. Üzerine yağ ve salça kızartılır.

Rendelenmiş sarımsak ekleyin.

Kıvamını azaltmak için sıcak su ve tuz ekleyin.

Tenceredeki sarmaların üzerine dökülür.

Üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip kısık ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Beyaz Lahana Mangası hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın