Çıtır Çıtır Kurabiye Tarifi için öncelikle sıvı ve şeker karışımını bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım.
Ardından nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Son olarak kontrollü bir şekilde un ilave ederek hamuru yoğuralım. Hamur biraz yumuşak olmalı. Un miktarını tam olarak söyleyemem çünkü miktar yumurtanın büyüklüğüne ve kullandığınız malzemelerin cinsine göre değişir.
Hamurun ardından son damla çikolatayı da ekleyip hamurun her yerine eşit dağılması için karıştıralım.
Fıstık ununu elimizle parçalayıp hafifçe bastıralım, kurabiyeleri yağlanmış tepsiye hazırlayalım ve önceden ısıtılmış 170° fırında 15 dakika pişirelim. 10 dakika sonra kontrol etmek gerekir, çerezler çok çabuk yanar.
Kurabiyeler pembeleşince fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Hızlı Çerezler gönderilmeye hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]