medyauzmani.com

Ballı Islak Kek Tarifi

Ballı Yaş Kek Tarifi için önce geniş bir kaba bir yumurtayı kırıyoruz ve üzerine bol şeker ekliyoruz. Bir çırpma teli veya mikser ile köpük köpük olana kadar çırpın.

Daha sonra sıvı yağı, sütü, vanilyayı karıştırarak ekleyip her zaman aynı şekilde güzelce karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra kakaoyu ekleyip kakao tamamen eriyene kadar karıştırıyoruz ve hazırladığımız sostan bir bardak su ayırıyoruz.

Kalan sosa kabartma tozu ve unu ölçülü olarak ekleyin ve iyice karıştırın. Çok fazla un eklemeden önce sıvı bir kıvam elde etmemiz gerekiyor.

Dikdörtgen delikli tepsi veya dilediğiniz fırın tepsisini yağlayıp hazırladığımız kek sosu her tarafına eşit olacak şekilde döküyoruz.

İçinde hava kabarcığı kalmaması için tepsiyi birkaç kez hafifçe sallıyoruz.

180 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.

Arada bir kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.

Kek fırında pişerken ayrı bir kaseye iki kaşık bal koyuyoruz, balın üzerine bir bardak sos döküp iyice karıştırıyoruz.

Pişen keki fırından alıp ilk ısısı çıkınca direkt kesiyoruz.

Üzerine hazırladığımız ballı sosu eşit şekilde her tarafına döküyoruz.

15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Bal Soslu Islak Kek hazır.

AFİYET OLSUN…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın