kızarmış pilav ile tavuk dolması,
Önce pilavı hazırlayalım.
Pirincimiz 20 dk. Şimdiden sıcak suyla ıslatalım.
Ardından tavamıza biraz sıvı yağ ekleyelim.
Fıstıkları az yağ ile kavurun.
Pirinç suyunu süzüp tencereye ekleyelim.
Üzümleri ekleyip pirinçleri kavuralım.
Tereyağı, tuz, karabiber, tarçın, 1,5 su bardağı su ekleyin ve iyice karıştırın.
Pirinci pişirelim. Pişen pilavı tavukların içine kaşık yardımıyla dolduralım.
Pirincin 1/3’ünü tavada bırakalım.
Kalan pirincin üzerine 1/2 su bardağı su ekleyip tekrar pişirelim. Bu pirinci servis için kullanacağız.
Tavuk budundan bıçakla keselim ve ayakları kesiğin içinden geçirelim.
Sebzeleri küp şeklinde kesip tavuğun etrafına diziyorum. Onları derilerle iyice örtün.
Kaşığın ucuyla kenarını sıktım.
150-170 °C önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.Pişiriyoruz.
Sos için bir kapta salça ve yoğurdu karıştırıp tavuğumuzu fırına alıp kağıdı açıp tekrar 40 dakika yayalım, kızarana kadar pişiriyoruz.
Tabağın dibine pilavımızı koyuyoruz ve etrafına sebzeleri koyuyoruz.
Ortasına tavuklarımızı koyuyoruz.
Piliç ve Pilav dolması hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]