Badambura’nın sırrı hakkında,
1 su bardağı ılık süte maya ve 1 yemek kaşığı şeker ekleyin.
5 dakika. Mayalanmaya bırakılır.
Tereyağı (yağ biraz erir, sonra kullanılır) ve maya karışımını, süt hariç diğer malzemeleri una ekleyin ve karıştırın.
Daha sonra sistematik olarak süt ilave edilerek hamur hazırlanır.
Hamur çok yumuşak veya çok sert olmayacak ve tutarlı olacaktır. Olur.
Daha sonra eritilmiş tereyağı ve yumuşamış sıvı yağ ile aralarına tek tek yayın.
Fark etme. Önce tablanın yüzeyine yapışmaması için berrak yağ dökülür ve yayılan hamur her taraftan çekilerek küçültülür, ardından yağ dökülür.
7 parça bitince 2-3 cm’lik rulo şeklinde katlanır. 30-32 adet eninde kesilir.
Kesilen parçalar diğer tarafa çevrilir ve elle bir delik açılır.
İçine 1 kaşık konur, katlanır ve diğer tarafa çevrilir (katlanmış taraf aşağı gelecek) ve tepsiye dizilir.
170°C önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir.
Badambura hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]