Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi için enginarları bulaşık gibi yıkayıp yarım limon sıktığımız suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Patates ve havuç kesip patates, havuç ve bezelye pişiriyoruz.
Soğanı ve yemeği doğrayın ve yumuşayana kadar zeytinyağında kızartın.
Haşlanmış sebzeleri ekliyoruz.
Tuz ekleyin ve hep birlikte 3-5 dakika kızartın.
Enginarları bir tencereye alıp karıştırdığımız sebzelerimizi koyuyoruz, bir su bardağı sıcak su ekleyip zeytinyağını ekliyoruz ve 15 dakika pişiriyoruz.
Zeytinyağlı Enginar Dolması hazır.
AFİYET OLSUN
🍋🍋 Enginar Ege’nin en önemli yemeklerinden biridir ve sağlıklı bir sebzedir, en çok tavsiye ettiğim zamandır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]