medyauzmani.com

Dana Bulgurlu Kabak Dolması – En Sevdiğim Yemekler

Kıymalı Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi için derin bir kaba önce kıyma, yıkanmış bulgur ve pirinç ilave edilerek pişirilir.

İnce kıyılmış veya öğütülmüş soğan ve sarımsak, maydanoz, taze nane, dereotu eklenir.

Biber ve salça, nar suyu, yağ ve tuz ilave edilerek elle karıştırılır.

Kabaklar morlukları soyar.

İkiye bölünür ve içi bir kaşık tuz veya balkabağı ile boşaltılır.

Hazırlanan hamur oyulmuş kabaklara doldurulur.

Bir tencerede kabaklar hazırlanır.

Kiraz domatesler ortadan ikiye kesilir ve kabakların üzerine kapak yapılır.

Biber ve salça 1,5 su bardağı sıcak suda dövülür, biraz yağ ilave edilerek tencereye ilave edilir.

Küçük bir ocakta 40 dakika pişirilir.

Bulgurlu Kabak ve Çiğ Dana Dolması hazır.

Afiyet olsun …

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın