Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi için önce nohutları yıkayıp su dolu bir tencereye alıp ocağa koyalım.
Kapağını kapatıp pişene kadar kaynatalım, aynı şekilde krakerleri suda gezdirelim ve su dolu başka bir tencereye alıp pişene kadar pişirelim.
Tabii ki, buzdolabına koyduğunuz ezilmiş üzüm ve bezelyeleri pişirdiyseniz, çok faydalı olacak ve zaman kaybı olmayacak.
Çorba için geniş bir tencereye bir yumurtayı kırın, yoğurt ve unu ekleyin, iyice çırpın.
Sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım, tencerenin ortasına kadar karıştırırken su ekleyelim.
1 diş sarımsağın kabuklarını soyup sonuna kadar atın ve kısık ateşte kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Diğer yandan haşlanan bezelyelerin ve haşlanan parçaların suyunu süzüp süzgeçte bekletelim.
Birlikte güzelce karıştıralım.
O halde kaynayan yoğurt karışımına yavaş yavaş karıştıralım ve tuz ekleyerek iyice karıştıralım.
Çorba biraz koyulaşmaya başlayınca ocağı kapatın.
Diğer taraftan sos için küçük bir tencereye yağı, domatesi ve naneyi alıp biraz ısıtıp 1/2 su bardağı su ekleyip biraz kavuralım, ocaktan alıp dökelim. Çorbanın üzerine ve karıştırın.
Çorbamız biraz dinlendikten sonra tabağa alıp servis edebilirsiniz, çok soğuk yenebilir, afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]