Erzincan Mantısı tarifi için önce un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.
Unu azar azar ekleyerek sert bir hamur elde edin.
Hamuru 4 parçaya bölün ve tezgahta 1 cm kalınlığında açın.
Uzun şeritleri bir zımba ile kesin. Sonra tekrar kesin. Haçın şekli resimdeki kadar büyük olmalıdır.
Tepsiye un serpin, kestiğiniz hamuru tepsiye koyun.
Büyük bir tencereye sıcak su koyun, tuz atın, hamurları atın ve kaynatın.
Piştikten sonra süzgeçten geçirip soğuk sudan geçirin. Kalan hamurla da aynısını yapın.
Yoğurt ve sarımsağı dökün, yağ ve kırmızı biberi dökün ve servis yapın.
Erzincan Mantısı basit ama lezzetli bir mantıdır.
Mutlu bir şekilde yiyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]