Tereyağlı Kabak Tarifi için önce kabaklarımızı güzelce yıkayıp oyuyoruz ve tekrar yıkıyoruz. Pirincimizi yıkayıp süzüyoruz ve ince doğranmış soğan, maydanoz, domates ve taze soğanı ekliyoruz.
Üzerine salçamızı, baharatlarımızı ve zeytinyağımızı koyup karıştırıyoruz.
Dolmalarınızın iyi pişmiş ve yumuşak olmasını istiyorsanız, iyice doldurmayın, kısık ateşte pişirin ve uzun süre su ilave edin.
Pütürlü olmasını istiyorsanız, yüksek ateşte pişirin ve daha fazla malzeme ekleyin. Yeterince su ekleyip dilediğiniz gibi pişirebilirsiniz. Yağ, kırmızı biber, karabiber ve kuru nane ile yapılan çorbayı yoğurtla birlikte yiyebilirsiniz.
Neyse mutfakta kal 😊😙💖
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]