Etli ekmek tarifi malzemeleri
hamur için
- 5.5 su bardağı un 200 ml
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gr iri kıyılmış et
- 1 orta boy soğan
- 1 domates
- 1 capia note 2 3 karabiber olabilir
- 1 demet maydanoz
- tuz
- kırmızı biber
- Kıyma az yağlıysa, biraz sıvı yağ
Köfte tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle hamuru güzelce yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında yumuşaksa üzerini nemli bir bezle örtüyoruz veya sektirip dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harcını hazırlıyoruz ben kıyma tercih ettim soğanları küçük küp şeklinde doğradım domatesleri ve kapya biberleri aynı şekilde doğradım bende yeşil biber yoktu ben kapya biber kullandım malzeme kısmına yazdım 2-3 tane yeşil biber olsa iyi olurdu.
- Maydanozu doğrayıp baharatları ekleyip iyice karıştırarak et harcımızı hazırlıyoruz eğer kıymanın yağı az ise sıvı yağ ilave ederek dengeleyebilirsiniz.
- Mandalina büyüklüğündeki hamurdan 7 tane yapıp rulo yardımı ile uzunlamasına açıp üzerine etli harcı yayıp fırın tepsisine dizdim.
- 250 derecede en fazla 20 dakika pişirdim ve tadı harika oldu.
etli ekmek tarifi
Etli Ekmek’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]