Baton Tarifi, Susamlı Tuzlu Meyveler Nasıl Yapılır?
En lezzetli stick’i orijinal tariflerle zamansız satıyoruz.
Soğuyan margarine su, yumurta, şeker, tuz ekleyin ve karıştırın.
Unu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz, beş dakika dinlendiriyoruz.
Daha sonra hamuru 15 ceviz topunun içine koyuyoruz.
Her parçayı 10 cm uzunluğunda açın ve 15 dakika dinlendirin.
Hamurun kolay yuvarlanması için dinlendirilmesi çok önemlidir.
Hamuru tezgahta elimizle yukarıdan aşağıya yuvarlayarak inceltiyoruz ve tepsi için küçük çubuklar alıyoruz.
Tepsiye yağlı kağıt koyuyoruz
Açtığımız hamurun iki ucunu tepsiye diziyoruz.
Kalan hamuru aralarını açarak tepsiye yayıyoruz.
Elimizle ya da parmağımızın ucuyla haçın ortasına hafifçe bastırarak kesiyi belirliyoruz.
Bıçakla kesmiyoruz, kesersek pişerken toplanıp deforme olur.
Yumurta sarısına biraz daha tuz ekleyin, karıştırın ve çubuklara sürün.
Üzerine çörek otu ve susam serpin
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tepsiyi fırından alıp kesim alanını seçtiğimiz yerde bıçakla kesip servis tabağına alıyoruz.
Pastane orijinal stil satış çubuğu hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]