Kumlu Tart Tarifi için,
Kek için yumurta ve şekeri 6-7 dakika çırpın. Çırpın ve süt ve yağı ekleyin.
Un ve diğer kuru malzemeleri eleyerek ekleyin, çırpma teli kullanmadan karıştırın, yağladığınız büyük dikdörtgen bir torbaya dökün ve önceden ısıtılmış 150°C fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kek fırından çıkar çıkmaz 1 su bardağı sütü dökün.
Kreması için tereyağı ve çikolata hariç tüm malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırıp koyulaşana kadar pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince tereyağını ilave edin ve ocağı kapatın.
Bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın ve muhallebiyi soğuyan kekin üzerine dökün.
Petit beurre bisküviyi bir rondodan kesin ve normal muhallebinin üzerine dökün.
Pastayı 4-5 saat buzdolabında bekletin, sonra soğutun ve servis yapın.
Kum Kek hazır.
Deneyenlere afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]