Bulgurlu Arpa (Teneke) – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar,

Zevkle yenen günlerin vazgeçilmez lezzeti diyebilirim 😄 ve Gaziantep’te deri olarak da adlandırılan pek çok steril çeşidi var. Başka ülkelerde kısırlık denilen şeyin ne olduğunu kim bilebilir? Bugün yapacağımız tarifin adı,

Kısır tarifi bulgur o zaman tarife geçelim 👍

Bulgur Kızarmış Mısır (Keten) Tarifi,

Öncelikle 2 3 su bardağı suyu bir tencereye alıp kaynatalım, ardından bulguru pilavın üzerine ilave edip bulgur suyunu çekene kadar kaynatalım, daha sonra yumuşayana kadar, eğer suyu fazla ise süzebilirsiniz. o.

Kapağı kapatın ve bulgurun iyice pişmesi için 5 dakika pişirin. Bekleyelim.

Daha sonra bir tarafına ince ince maydanoz serpin, ardından yeşil sarımsak veya kuru sarımsak koyabilirsiniz, size kalmış, ben kuru sarımsak kullandım, yaklaşık 2 diş.

Daha sonra 1 küçük soğanı bir taraftan ince ince doğrayın ve 1 su bardağı sıvı yağda tavada pembeleşinceye kadar kavurun.

O halde bulgurun baharatlı aromasını da ekleyelim ve yağın içindeki salçayı keşfedelim.

Bulgurun üzerine kıyılmış maydanoz ve sarımsağı ekleyip karıştıralım (maydanoz ve sarımsak miktarını kendinize göre değiştirebilirsiniz)

Daha sonra sıvı yağı bulgura ekleyin ve iyice karıştırın. Yağ eksikse, yağı tekrar ısıtıp daha fazlasını ekleyebilirsiniz.

2 kişilik yaptım araçları çoğaltıp daha fazla kişi ile misafirlere verebilirsiniz 😊

Marulun ortasında veya sadece bir tabakta servis edebilirsiniz. Turşu ayranı, yeşil nane, yeşil soğan çok lezzetli olan bu kötü tarifin yanına çok yakışıyor, denemek isteyen herkese tavsiye ederim.

Bulgurlu Kısır (Tine) hazır.

Deneyen arkadaşlarım resimleri bekliyorum 😌

Evinizde neşe, sofranızda mutluluk olsun! Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın