Fırında Köfte Tarifi, Fırında Köfte Nasıl Yapılır?
Öncelikle peluş hayvanlarımızı soğumaya hazırlayalım.
Bir tavaya sıvı yağı alıp ince ince doğradığımız soğanlarımızı koyup pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından eti ilave edip biraz kavurun.
Kızarmış dana etine baharatları ve salçayı ekleyelim.
İyice karıştırın ve birkaç dakika pişirin.
Piştikten sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.
İçi etli olan hamur için bulguru ve irmiği geniş bir kaba alalım.
Tuz ve domates salçasını ekleyip karıştıralım.
Daha sonra un ve suyu ekleyip yoğurun.
Elimize yapışmayan hamuru alalım.
Hamurumuz hazır olduğunda hazırlık aşamasına geçelim.
Yuvarlak bir şekil oluşturalım.
Elle yapamıyorsanız hamuru bir iğne yardımıyla açıp tepsi ile yuvarlak şekil verebilirsiniz.
Elimizle açtığımız hamura iç harcı ekleyip kapatalım ve silelim.
Bütün köfte hamurunu bu şekilde hazırlayalım daha sonra bir tencereye ılık su ve tuzu koyup kaynamasını bekleyelim.
Hazırladığımız etimizi sıcak suda 3-5 parça ekleyerek haşlayalım.
Suyun yüzeyine çıkan köftelerimizi tabağa alalım.
Bütün etlerimizi bu şekilde pişirelim.
Toplamda 40 adet köfte var.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]