Hafif Bulutlu Pyrex Kek Tarifi Malzemeler (Yağsız)
Kek için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıcak su
- 2 bardak un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
Krema için:
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
ıslatmak:
- 2 su bardağı süt
yukarı:
- bir sürü hindistan cevizi
Hafif piramit kek tarifi (yağsız) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kek için yumurta ve toz şekeri mikserle 3-4 dakika rengi açılıp koyulaşana kadar çırpın.
- Sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin.
- Köpüğü söndürmeden yavaş yavaş el mikseri ile karıştırılır ve un yedirilir.
- 28 cm’lik boşluğa tabanı yağlanmış kek harcı dökün.
- Üstü düzeltilir, hava kabarcıkları alınır ve önceden ısıtılmış 180° fırında 25-30 dakika pişmeye gönderilir.
- Kek pişerken kreması hazırlanır.
- Süt, un, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Göz kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
- Kremanın soyulmasın diye kek pişene kadar kremaya değecek şekilde kaplamasını kapatalım.
- Pişen kek fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
- Üzerlerinde birkaç yerde kürdan ile delikler açılmıştır.
- Sıcak kekin üzerine iki bardak soğuk süt dökün.
- Süt çekildikten sonra hazırlanan krema eklenir ve üst tabaka düzeltilir.
- Son olarak üzerine bol hindistan cevizi serpip buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
- Süre sonunda soğuyan tatlımız servise hazır.
- Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. memnuniyetle Diğer tariflerim için hepinizi profilimdeki linkten youtube kanalıma bekliyorum..
Fotoğraflı hafif bulut piramit kek tarifi (yağsız)
Hafif Bulut Borcam Kek (Yağsız) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]