Tavuk Tantuni Tarifi – Favori Tarifim

Tavuk Tantuni Tarifi,

Tavuk etini istediğiniz büyüklükte doğrayın, bir teflon tavaya alın, taşmaması için yeteri kadar su ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin.

Et hafif kızarınca tencerenin bir tarafında toplanır, tüm yağlar eriyecek şekilde boş alana yerleştirilir. sıvı yağ.

Bir parça yağda kızartılan öğütülmüş biber, pişmiş tavuk etinin tamamını kaplar.

10 dk. Kızarana kadar karıştırılır.

Pişmiş tavuklara doğranmış domatesleri ekleyin.

1 su bardağı sıcak su ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Daha sonra lavaş veya kullanılacak ekmek bir tavada etin üzerine konulur ve lavaşı ısıtmak veya kullanılacak ekmeği yumuşatmak ve yağlamak için preslenir.

Lavaş ısıtıldığında üzeri kapatılan tantun miktarı lavaşın bir tarafına konur.

İnce kıyılmış soğan sumakla karıştırılır, istenirse ince doğranmış domates ve kıyılmış maydanoz konur, sarılarak sıcak olarak servis edilir.

Tavuk Tantuni hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın