Karışık Dolma Sarma Tarifi için Malzemeler
- 500 gram turşu kağıdı (Tetik)
- 4 soğan
- 1 adet kabak kurutma makinesi serisi
- 2 patlıcan
iç malzeme için
- 3 su bardağı pirinç
- 2 soğan
- 3 yemek kaşığı salça (domates veya biber karışımında kullanılabilir)
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- Yarım su bardağı nar ekşisi
- limon suyu
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı yedi çeşit
- 1 yemek kaşığı tuz
sos pişirmek için
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 4-5 su bardağı su (tencerenin ve ambalajın durumuna göre değişir)
Sarma sarma sorunu için nasıl tarif yapabilirim?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak yaprakları 3-4 saat suda bekletin.
- Kağıdımın suda beklemesi gerekmediği için hemen çeşme suyunun önüne koyup kullanabiliyorum, böylece beklemek zorunda kalmıyorum.
- İlk önce bir tencereye su alın ve kaynaması için ocağa koyun.
- 4 büyük soğanı soyun ve tamamen kesmeden ortasında tutun. Kaynar suya atın.
- Bu arada iç harcı için pirinci süzgeçten geçirip bir kaseye alın.
- Daha sonra soğan ve sarımsakları rondodan geçirin ve yemeğe acılık vermemek için bir kevgir yardımıyla suyun önünde nazikçe yıkayın.
- Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
- O zaman çok iyi pişmeyecekler ama sarı soğanı biraz suyun içine alıp kendine gelmesi için soğuk suya getirin.
- Yazdan kuruyan kabakları bu sefer suya koyalım çünkü biz kabakları çok seviyoruz ve ben kabak, biber, salatalık vs kullandım. kullanabilirsiniz.
- Kaynadıktan sonra bir kevgir yardımıyla çıkarın ve soğuk suda çalıştırın.
- Patlıcanları kazıyalım ve çok büyük olmayacak şekilde alttan ve yanlarından bıçakla keselim, bu amaçla kirli olurlar ;).
- Ve her şey hazır, hadi oturup rulo yapalım, tencerenin altına bir yastık koyduk, delikli bir kevgir gibi görünen yuvarlak bir cihaz, yoksa altına kalın veya yırtık kağıt koyabilirsiniz. Kağıdım çok güzel diyorum ya da kağıdım çok güzel diyorsam soğanın büyük bir kısmını kesip tencerenin altına koyun ya da altını düzeltirim diyorsanız kendinize güveniyorsanız gidebilirsiniz. hiçbir şey eklemeden bir tarif hazırlamaya devam edin.
- Tencerenin bir tarafına yaprakları, bir tarafına soğanın yarısını, diğer tarafına patlıcanı, diğer tarafına oyduğumuz patlıcanı saralım. Kader durumuna göre tabii :).
- Artık bu işlem bittiğine göre üzerini bir çeşme taşı veya eski usul kaseye girecek uygun bir tabakla kapatın.
- En üste yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir yemek kaşığı salçayı bir kapta suyla açıyoruz.
- Damak zevkinize göre bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
- Suyu artıralım ve dolgunun yarısına gelecek kadar su ekleyelim.
- Tenceremizi ocağa koyalım. Hadi vuralım.
- Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve yavaş yavaş pişmeye bırakın.
- Dolmaların pişme durumuna göre daha sonra su ilave edebilirsiniz.
- Pişmiş dolmayı kontrol edin ve piştikten sonra altını kapatın ve bir saat dinlendirin. .
Resimli karışık dolma rap tarifi
Karışık dolma rap tarifi ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]