Psıhalive (Patatesli Çerkez Mantısı) – En Sevdiğim Yemek

Psıhalive (Patatesli Çerkes Mantısı) tarifi için önce patatesler pişirilir. Bir bardak veya çatalla parlatılır ve ezilirler. Varsa kırıcı kullanılır.

Patatesler soğuyunca küçük doğranmış soğanlar yağda kavrulur. En son pul biberi ekleyin.

Patates soğuyunca üzerine tuz ve soğan sosunu ekleyip iyice karıştırın.

Yumurta, tuz ve unu karıştırın.

İhtiyacınız kadar un ekleyin ve mantı hamurunu yoğurun.

15-20 dakika dinlendirdikten sonra hamur çok ince olmayacak şekilde açılır.

Ama çok kalın olmamalı, dikkatlice açılmalıdır.

1 yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz patates püresini ekleyip bir bardakla kapatın ve üzerini dilediğiniz gibi kapatın.

Mantıyı bitirdikten sonra sıcak su kaynadıktan sonra 5-6 dakika kaynatılır. (Yapışmaması için suya bıraktıktan sonra tahta kaşıkla birkaç kez çok dikkatli karıştırın)

Suda süzülür.

Bu sırada tereyağı eritilir ve sıvı yağ eklenir. Ocaktan alınır, pul biber eklenir ve sos gibi dökülür.

Mantıyı tahta kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın. Sos eşit olarak yayılır.

Özellikle üzerine yoğurt ve sarımsak eklendiğinde yemeye hazırdır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın