Çiğ Patates Tarifleri için,
Unu geniş bir kaba koyun, içine mayayı ve tuzu koyun, yumuşak hamura kulak gibi bastırın, ağzını kapatın ve kabarmasını bekleyin.
Bu sırada patatesleri dolaptan çıkarıp suyunu sıkın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi koyup karıştırıyoruz.
Hamurdan mandalina rengi bezeleri alıp servis tabağı gibi biraz yassılaştırıyoruz.
Hazırladığımız patates çamurunun yarısını koyup 1/2 ay gibi ağzını kapatıyoruz.
Bir tabakta veya tavada iki tarafını da pişiriyoruz.
Piştikten sonra margarin veya tereyağ döküp sıcak servis yapıyoruz.
Çiğ Patates Kesesi hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]