Ekşili Nohut Köfte – En Sevdiğim Yemek

Ekşi köfte hamuru ile başlayalım.

Derin bir kaba bir kase güzel bulguru alalım.

2 su bardağı sıcak suyu ekleyip ağzını kapatıp bulguru kabarmaya bırakıyoruz.

Şişmiş bulgura irmik ekleyip karıştırıyoruz ve bulgurun ısısıyla irmiğimiz şişip yumuşayacaktır.

Bulgur ve irmiği birlikte yedirerek yapalım, ardından un ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım. Hamur sert ise biraz su ekleyerek yumuşatalım.

Hamuru 10 dakika dinlendirelim.Dinlediğimiz hamurdan parçalar alıp elimizle sararak şekil verelim.

Yaptığımız köfteleri tepsiye koyalım, birbirine çok yakın koymamaya dikkat edelim, hamur bitene kadar işlemi tekrarlayalım.

Diğer yandan küçük bir tencereye sıvı yağı alıp içine biber salçası ve salçayı ekleyip ateşte güzelce kızartalım.

Ezilmiş sarımsak, nane ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Büyük bir tencereye suyun yarısını dökün ve kaynatın.

Sıcak suya yaptığımız etleri atalım, haşladığımız tavukları ekleyip karıştıralım.

Kaynadıktan sonra domates sosumuzu ekleyip iyice karıştırın.

Tuz koyup limon sıkalım, etler suyun üstüne çıkmaya başlayınca pişmiş demektir, ocağı kapatıp çorbamızı dinlenmeye bırakalım, bir dahaki sefere servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın