Süslemeli Pirinç Tarifleri – Tatlılarım

Pirinçli Pilav Tarifi için yarım saat önce pirincin içine tuz eklemeye başlıyoruz ve ılık suda bekletiyoruz.

Daha sonra güzelce yıkayıp nişastasını alıp süzüyoruz.

Bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Önceden pişirilmiş pirinci ekleyin ve 2-3 dakika pişirin. kuruyoruz.

Tereyağını ekleyip pişirmeye devam edin.

Üzerine garnitür ve mısırı ekleyip 2-3 dakika pişirin. Çok kurutuyoruz.

Pirinç suyunu yeterince tuzla dökün ve karıştırın.

Kapağını kapatıp önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Pirincimizin suyunu çeken altını kapatıp üzerine havlu koyuyoruz.

Pirincimiz 15-20 dakika. dinlenmesine izin verdik.

Daha sonra karıştırıp servis edebilirsiniz.

Garnitür Pirinç Pirinç hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın