Limonlu Muhallebi Tarifi Malzemeler
limon sosu için
- Yarım bardak limon suyu
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon kabuğu
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı
tatlı için
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre + 1 su bardağı süt
- 50 gr tereyağı
- Yarım paket krem şanti tozu
gemilerin tabanına
- Yarım kutu ezilmiş bisküvi
dekorasyon için;
- yer fıstığı
- badem vb.
Limon soslu muhallebi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Limonlu sos için tereyağı hariç tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve karıştırarak pişirin.
- 5 dakika kaynattıktan sonra kenara alın, yağ ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın.
- Pudingi yapmak için tereyağını eritip unu ve nişastayı 5 dakika kavurun, toz şekeri ekleyin, hızlıca karıştırın, 1 litre süt ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın.
- Kenara alıp ılınmaya bırakın, bir su bardağı daha süt ve ayırdığınız ½ paket krem şantiyi ekleyip mikserle iyice karıştırın.
- Ne kadar çırpılırsa o kadar lezzetli olur.
- Kaselerin dibine kırılmış bisküvileri koyun, pudingi bölün, kabuk soğuyunca limon sosunu ekleyin, soğuyunca da dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Limon soslu muhallebi tarifi
“Limon Soslu Kozlebi” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]