medyauzmani.com

Limon soslu muhallebi

Limonlu Muhallebi Tarifi Malzemeler

limon sosu için

  • Yarım bardak limon suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon kabuğu
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı

tatlı için

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre + 1 su bardağı süt
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım paket krem ​​şanti tozu

gemilerin tabanına

  • Yarım kutu ezilmiş bisküvi

dekorasyon için;

  • yer fıstığı
  • badem vb.
Limon soslu muhallebi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Limonlu sos için tereyağı hariç tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve karıştırarak pişirin.
  2. 5 dakika kaynattıktan sonra kenara alın, yağ ekleyin ve karıştırın, soğumaya bırakın.
  3. Pudingi yapmak için tereyağını eritip unu ve nişastayı 5 dakika kavurun, toz şekeri ekleyin, hızlıca karıştırın, 1 litre süt ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın.
  4. Kenara alıp ılınmaya bırakın, bir su bardağı daha süt ve ayırdığınız ½ paket krem ​​şantiyi ekleyip mikserle iyice karıştırın.
  5. Ne kadar çırpılırsa o kadar lezzetli olur.
  6. Kaselerin dibine kırılmış bisküvileri koyun, pudingi bölün, kabuk soğuyunca limon sosunu ekleyin, soğuyunca da dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ✨.

Limon soslu muhallebi tarifi

“Limon Soslu Kozlebi” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın