Sebze Patates Malzemeleri ve Tatlı Kabak Salatası Tarifi
- Yarım tatlı kabak (fıstık ezmesi)
- 2 büyük patates
- 3 turp
- Yarım küçük soğan
- 1 pırasa sapı
- Yarım demet taze kekik
- 4 yemek kaşığı vegan yoğurt (1 su bardağı kaju ve ev yapımı kaju yoğurdu için 2 yemek kaşığı limon suyu)
- 2 yemek kaşığı vegan mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Tatmak için biber ve tuz
- Yarım demet taze kekik
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı öğütülmüş kişniş
Vegan patatesli tatlı kabak salatası tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Patatesleri ve kabakları ayrı küpler halinde kesin. Yarım yemek kaşığı sıvı yağ ekledikten sonra ilk ActiFry yönteminde patatesler olgunlaşmaya başlar. 10 dakika sonra kabakları ve bir yemek kaşığı sıvı yağı ilave edin.
- Soğanlar ince ince kıyılır ve gözlere tuz gibi sürülerek acılığı giderilir. Soğanların üzerine arpacık soğanı, turp ve taze kekiği doğrayın.
- Soğan, arpacık soğanı ve kekiğe vegan yoğurt, vegan mayonez, hardal, sirke, karabiber ve kişniş ekleyin ve ActiFry’dan gelen sebzelerle karıştırın.
- Son olarak üzerine biraz pul biber, pul biber ve sumak serperek servis edebilirsiniz.
- Sebzeli yoğurt için: Bir su bardağı kajuyu, üzerini kaplayacak kadar su ekleyerek bir tencereye koyun. Yüksek ateşte kaynamaya başlayınca orta-kısık ateşte ısıtılarak 10 dakika kaynatılır.
- Bu sürenin sonunda soğuk su akıtılarak soğutulan kajular daha sonra küçük bir mutfak robotuna aktarılır. 2 yemek kaşığı limon suyu, 3/4 su bardağı su ekleyin, tuzu alın ve robotta öğütün.
- Daha gevşek bir tutarlılık için son rondodan da geçirebilirsiniz.
Tatlı patates ve kabak salatası tarifi
Bu sebzeli patates ve tatlı kabak salatası yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]