Kabak Graten Tarifi Evde Kabak Graten Nasıl Yapılır?
Hafif vejetaryen yemekler yapıyoruz
kabakları güzelce yıkıyoruz
İnce kıyılmış patlıcan gibi alacalıları ayıklıyoruz
Kestiğimiz kabakları tepsiye koyuyoruz.
Bir kaseye 3 yumurta, 1,5 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, sıvı yağ ve tuzu ekleyip iyice çırpın.
Kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın
Hazırladığınız sosu kabakların üzerine dökün ve karıştırın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kaseye yoğurt ve rendelenmiş sarımsak ekleyin ve karıştırın
Bir tavaya sıvı yağı koyup kırmızı toz biberi ekleyip kavuruyoruz.
Haşlanmış kabakları halka halka doğrayıp servis tabağına alın.
Sarımsak ve yağ ile yoğurdu koyup servis ediyoruz.
Servis yapmanın bir diğer yolu da bir tepsiye sarımsaklı yoğurdu döküp sıvı yağı ekleyip doğramaktır.
Dilerseniz üzerine kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]