Brüksel Muhallebi – En Sevdiğim Yemek

Brüksel Muhallebi Tarifi, Brüksel Muhallebi Nasıl Yapılır?

Bir tencereye süt, şeker, un, yumurta sarısını alın ve hamur kalmayacak şekilde çırpın. Ocağın altını açıp muhallebiyi göz ve göze gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Pudinginiz topaklar halindeyse, pişmiş pudingi mikserle beş dakika çırpın.

Daha sonra küçük bir kapta çorbayı hazırlıyoruz. (Ben hazır sos kullandım ölçüyü kendi yapmak isteyenlere bırakıyorum 🤗)

Sos malzemelerini küçük bir tencereye alıp çırpıyoruz ve göz göze gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Muhallebiyi koyacağımız kaplara 1 kepçe muhallebimizi koyduktan sonra üzerlerine 2 kaşık çikolata sosu döküp kaşığın arkasıyla hafifçe yayalım.

Her şeyi istediğiniz gibi dekore edebilirsiniz.
Buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın