Kıvırcık patatesli börek tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 2 yumurta akı (sarısı üzerinde)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya tozu
- eşit derecede doğru
iç harç için
- 5 büyük patates
- 1 büyük soğan
- 1-2 dal maydanoz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Tuz ve biber
yukarı;
- Ayrılmış yumurta sarısı
Patatesli rulo börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Un hariç diğer malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve ne çok sert ne de çok yumuşak olan hamuru yoğurun. Son aşamada hamuru yağ ile birleştiriyoruz.
- İç harcı için patatesleri haşlayalım. Haşlanmış patatesleri süzün ve çatal yardımıyla ezin. Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile tavada kavurun.
- Kızaran soğanlara salçayı ekleyip kavurun. Patates püresini ekleyin, baharatları ekleyin ve karıştırın. Son olarak maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Soğuması için tutulur.
- Ekşi hamur iki eşit parçaya bölünür ve parçalardan biri masanın üzerine alınır. Un serpin ve uzunlamasına dikdörtgen şeklinde yuvarlayın.
- Hamurun yarısına patates bulamacı koyun ve diğer ayağını örtün. 2 cm uzunluğunda şeritler halinde kesilir ve şeritlerden biri alınıp karşılıklı iki taraftan katlanır. Rulo yapıp yağlı kağıt üzerine diziyoruz. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayalım.
- Tepside 15 dakika dinlendirin, üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kıvırcık patatesli börek tarifi
“Patatesli Kerli Börek” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]