Kek Kalıbında Mercimek Topları – Tatlılarım

Mercimek köftesi yapmak için önce mercimekler yıkanır ve üç bardak suda 15-20 dakika kaynatılır.

Bulguru ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatın ve bulgurun pişmesi için tencerenin kapağını kapatın.

Soğanlar yağda kavrulur, sarımsak ve salça eklenip biraz karıştırılır ve ocaktan alınır.

Geniş bir kapta bulgur ve mercimekleri salçalı sos ile karıştırın ve karıştırın.

Doğranmış maydanoz, yeşil soğan ve tuz, baharatlar ve limonlar eklendikten sonra yapabileceğiniz kalıba yemek filmi konur, kalıba dökülür, kalıba preslenir.

Servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın