Ev Yapımı Fındık Lahmacun – Tatlılarım

Fındıklı Lahmacun tarifi için derin bir kapta hamuru yoğurmaya başlayalım. Kulağın yumuşaklığından daha yumuşak olan hamuru yoğuralım ve mayalanmaya bırakalım. Daha sonra ceviz büyüklüğünde toplar kesip tezgahın üzerine alıp kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtüyoruz.

DAHİLİ CİHAZLAR HAKKINDA:

Domates, soğan ve sarımsakları rendeleyip ya da rendeleyelim. Diğer malzemeleri biraz keselim ve hepsini güzelce karıştıralım. Bezeleri teker teker alıp rulo yardımı ile irili ufaklı açıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim. Malzemelerin 1 yemek kaşığını koyup hazırlayalım ve 200 derecedeki (15-20 dakika) sıcak fırında pişirip sıcacık bir salata ile servis edelim.

çok iyi ❤

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın