Elmalı Kek ve Çorbası tarifine üzümlerimizi küçük bir kaseye alıp üzerine sıcak su dökerek başlıyoruz ve yumuşamasını sağlıyoruz.
Son kekimizin üzerine serpelim.
Daha sonra derin bir kaba şeker, yağ ve yoğurdu ekleyip bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyoruz.
Kekimiz pişince bu karışımı dökeceğiz.
Ardından yumurtaları ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Son olarak unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek ekleyip spatula ile karıştırıp harcımızın içine döküyoruz.
Üzerine yumuşak kuş üzümü serpin.
Ve elmalarımızı yıkayıp yarım ay şeklinde doğrayıp bir kenarda dizip önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişiriyoruz.
Kekiniz ilk kez sıcakken kenara ayırdığınız sosu üzerine dökecek şekilde dökün ve birkaç saat sonra servis edebilirsiniz.
Yumuşacık kekiniz hazır, afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]