Su Böreği Tarifi Malzemeler
Hamuru hazırlamak için:
- 8 yumurta
- Ve
- 1 çay kaşığı tuz
İç harç için:
- bunlardan 500 gram
- 250 gr çedar peyniri
- Yarım demet maydanoz
Arasında sürmek için:
- 500 gr tereyağı veya ghee
Su böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Merhaba hanımlar size parmaklarınızı yedirecek sulu bir börek tarifi sunuyorum. Bu tarifle 8 adet ve 8 adet olmak üzere iki tepsi sulu hamur işi yaptım. Dilerseniz malzemeleri azaltıp bir tepsiye aktarabilirsiniz.
- Yumurta ve tuzu çırpın. Mümkün olduğu kadar un ekliyoruz. Sert bir hamur olacak.
- 16 adet yumurta büyüklüğünde şeker yapın ve dinlenmeye bırakın.
- Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayalım ve bir tavada tereyağını eritelim.
- Öncelikle incecik yaptığımız kumaşları bol unla açalım.
- Bir kaseye sıcak su ve bir kaseye soğuk su koyun.
- Fırın tepsisinin altını tereyağ ile yağlayalım ve üzerine yuvarladığımız hamurlardan birini hafif buruşacak şekilde koyalım.
- Tepsinin alt ve üst hamurunu kaynatmadan koyalım.
- Diğer yufkayı sıcak suda 1 dakika haşlayın, çıkarın ve soğuk suya ekleyin.
- Soğuk sudan çıkarıp tepsimize koyalım.
- Üzerine biraz eritilmiş tereyağı ve iç harcı serpelim.
- Bu işlemi 5 defa uygulayalım. 7. Hamur kaynadıktan sonra üzerine tereyağını döküyoruz.
- Hamuru sekizinci kata yani üstüne koymayalım bir de tepsinin altına koyalım kıvrık bir şekilde açtığımız hamuru kaynatmadan koyalım.
- Üzerine tereyağ koyup 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Resimli sulu pasta tarifi
“Su Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]