medyauzmani.com

su hamur işleri

Su Böreği Tarifi Malzemeler

Hamuru hazırlamak için:

  • 8 yumurta
  • Ve
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harç için:

  • bunlardan 500 gram
  • 250 gr çedar peyniri
  • Yarım demet maydanoz

Arasında sürmek için:

  • 500 gr tereyağı veya ghee
Su böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Merhaba hanımlar size parmaklarınızı yedirecek sulu bir börek tarifi sunuyorum. Bu tarifle 8 adet ve 8 adet olmak üzere iki tepsi sulu hamur işi yaptım. Dilerseniz malzemeleri azaltıp bir tepsiye aktarabilirsiniz. 😊

  1. Yumurta ve tuzu çırpın. Mümkün olduğu kadar un ekliyoruz. Sert bir hamur olacak.
  2. 16 adet yumurta büyüklüğünde şeker yapın ve dinlenmeye bırakın.
  3. Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayalım ve bir tavada tereyağını eritelim.
  4. Öncelikle incecik yaptığımız kumaşları bol unla açalım.
  5. Bir kaseye sıcak su ve bir kaseye soğuk su koyun.
  6. Fırın tepsisinin altını tereyağ ile yağlayalım ve üzerine yuvarladığımız hamurlardan birini hafif buruşacak şekilde koyalım.
  7. Tepsinin alt ve üst hamurunu kaynatmadan koyalım.
  8. Diğer yufkayı sıcak suda 1 dakika haşlayın, çıkarın ve soğuk suya ekleyin.
  9. Soğuk sudan çıkarıp tepsimize koyalım.
  10. Üzerine biraz eritilmiş tereyağı ve iç harcı serpelim.
  11. Bu işlemi 5 defa uygulayalım. 7. Hamur kaynadıktan sonra üzerine tereyağını döküyoruz.
  12. Hamuru sekizinci kata yani üstüne koymayalım bir de tepsinin altına koyalım kıvrık bir şekilde açtığımız hamuru kaynatmadan koyalım.
  13. Üzerine tereyağ koyup 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Resimli sulu pasta tarifi

“Su Böreği” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın