Havuçlu, Tarçınlı ve Cevizli Kek

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 ada
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 adet kabartma tozu
Havuçlu, tarçınlı ve cevizli kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak 4 yumurtayı kırıyoruz.
  2. 1 su bardağı şekeri ekleyip iyice karıştırın, ardından zeytinyağı ve sütü ekleyip çırpın.
  3. Ayrı bir kapta elenmiş unun içine vanilya, kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tarçını koyun ve hepsini karıştırın.
  4. Çırpılmış sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın.
  5. Daha sonra ceviz, havuç, kek kalıbı yağını ekleyip isteğe göre susam serptim.
  6. Karışımı ekleyin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.

Resimli havuçlu tarçınlı cevizli kek tarifi

Havuçlu, tarçınlı ve cevizli kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın