medyauzmani.com

Sağlıklı Elmalı Kek (Fotoğraf Efsanesi)

Sağlıklı bir çilekli kek tarifi için önce vişne ve ebegümeci kaynatın. Suyun rengi kırmızıya dönünce yarım ay şeklinde doğradığınız elmaları ve kabuklarını haşlayın. Ama elmalar hamur gibi olmamalı. Elastikiyet kazandığında sudan çıkarın ve kabuklu olmasına dikkat ederek kurutun çünkü kabuk olmazsa şeklini kaybeder.

Elmalar soğuyunca, dilimleri uçları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin ve kurutun. Çiçek desenini çıkarın.

Yumurta ve şekeri köpürene ve beyazlaşana kadar yüksek devirde çırpın. Sıcak su, sıvı yağ, tereyağı, vanilya şekeri, pekmez, tarçın ekleyin ve hafifçe çırpın.

Daha sonra un ve nişastayı ekliyoruz. Tutarlılık, ürün tipine bağlı olarak değişebilir. Ekmek çok cıvık veya çok kuru olmayacak. Puanlarınızı buna göre ayarlayın!

Şeker miktarını kendinize göre ayarlayın. Karım çok şeker sevdiği için kekimde çok şeker var!

Altına cevizleri ve biraz yulaf kepeği ekleyin. Biraz serpmek için bırakın.

1 elmayı soyun, küçük küpler halinde kesin ve kek hamuruna ekleyin. Hepsini yen.

En son kabartma tozunu ekleyip kekinizi güzelce karıştırıp spatula ile üzerini düzeltin.

Kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt kullanın. Ben shrink kalıbında yağlı kağıt kullandım.

Hamuru kalıba koyun ve üzerine elmalardan yaptığınız çiçekleri yerleştirin.

Üzerine kalan ceviz ve yulaf kepeği serpip fırına verin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

Kürdanla test edin, kürdan kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Photo Legend Sağlıklı Elmalı Kek hazır.

İyi seyirler ve şifalar..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın