Yanlış ekmek tarifi malzemeleri
kek için
- 3 yumurta
- 3 su bardağı Türk unu
- 3 su bardağı Türk şekeri
- 1 adet kabartma tozu
muhallebi için
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
karamel için
- iki bardak su
- 2 su bardağı şeker
yukarı;
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 kutu krem şanti
Kadayıf tarifi ile sahte ekmek nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce keki hazırlayalım, 3 yumurtayı kıralım ve şekerle çırpalım.
- Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyip yağlanmış tepsiye alalım.
- Önceden ısıtılmış fırına atalım.
- Daha sonra iki su bardağı şekeri Teflon tavaya koyup şekerin karışmadan erimesini bekliyoruz.
- Şeker eriyince üzerine iki su bardağı sıcak su ekleyelim ve bir daha karıştırmayalım.
- Karamel kaynayınca soğumaya bırakın.
- Kek pişince çıkarın ve soğuyunca karamelin üzerine dökün.
- Tüm puding malzemelerini ilave edelim, gözler kapandığında soğumaya bırakalım ve kekin üzerine güzelce yayın.
- Krem şantiyi yapıp soğuyunca üzerine muhallebiyi yayalım soğuyunca afiyetle yiyelim.
Fotoğraflı yanlış ekmek tarifi
Alkadayf ekmeği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]