Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi

Kıymalı Bezelyeli Pirinç Tarifi İçin,

Pirinci yıkayın ve ılık tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. Bekleyelim.

Tekrar suyun içinden geçelim ve suyunun çıkması için bir kenarda bekletelim.

Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp kızdırın.

Kıymayı ekleyip kavuralım, içine pirinci koyup 1-2 dakika pişirelim. Karıştırıp bezelyeleri ve tuzu ekleyip karıştıralım.

Üzerine kaynar su dökelim, suyunu orta ateşten alıp biraz ıslanınca ocağı kapatıp kağıt havlu serelim nefes alması için.

Bezelyeli Pilav hazır.

Başvuru yapanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın