Ayva Tatlısı ve Muhallebi – Benim Tatlılarım

Muhallebi Ayva Tatlısı tarifine ayvaları yıkayıp soyarak başlayalım. Önce dilimlere ayırıp çekirdeklerini ayıralım sonra yatay olarak tekrar bölelim (bir ayvadan 8 küp elde edeceğiz) ve limonlu suya atalım.

Ayva çekirdeklerini, yarısının kabuğunu, şekeri, karanfilleri ve süzülmüş ayvaları fırının poşetine koyup iyice çalkalayalım.

Vişne suyunu ekleyip tekrar çalkaladıktan sonra içine 1 çubuk tarçın atıp ağzını kapatıp fırın tepsisine yapışmaması için koyalım.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz.Piştiğinde ayvayı fırından çıkarın, poşeti dikkatlice açın ve soğumaya bırakın.

Diğer taraftan vanilya ve tereyağı hariç tüm puding malzemelerini tencereye alıp koyulaşana kadar pişirelim.

Ocaktan alınca vanilin ve sıvı yağı ekleyip güzelce çırpalım bu arada ısınan ayvaları yıkayıp biraz bıraktığımız büyük bir borsch içine koyup sıcak muhallebiyi dökelim.

Muhallebinin üzerini örtüp sarın ve sıcaklığına gelene kadar serin bir yere alın, bir odaya alın, iki saat dinlendirin, sonra şerbetini çekip servis yapın.

Muhallebi ile Ayva Tatlısı hazır.

Dilerseniz servis sırasında sosu dökebilir veya kalan sos ile başka bir puding veya kek yapabilirsiniz, ayvaları dün hazırlayıp ertesi gün pudingi hazırlayabilirsiniz. Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın