medyauzmani.com

Patatesli Mantı (Hingle)

Patatesli Mantı (Hingle) için Malzemeler

hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Ilık su (yaklaşık 1 su bardağı kontrollü)
  • 1 çay kaşığı tuz

Dolgu için:

  • 3-4 orta boy patates
  • tuz
  • karabiber
  • ezilmiş kırmızı biber

yukarı;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • öğütülmüş biber
Patatesli mantı (Hingle) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle patatesleri iç harcı için haşlayalım.
  2. Yumuşayan, haşlanan patatesleri çatal yardımıyla ezelim ve baharatlayalım.
  3. Hamuru için un, tuz, yumurta ve yeteri kadar su ekleyerek kulak memesi gibi yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. İki parçaya bölelim.
  5. Hafifçe unlayarak açalım.
  6. Bir bardak çay ile daireler yapalım.
  7. İçine patates püresini koyup çatalın uçlarını birbirine bastırarak yarım ay şeklinde kapatalım.
  8. Orta boy bir tencereye suyumuzu koyup kaynamaya bırakalım, suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
  9. Mantı ekleyin ve 10 dakika pişirin, pişirin.
  10. Bir kapta yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.
  11. Tavaya tereyağını koyup eritelim, toz biberi ekleyip ısınmaya bırakalım.
  12. Pişen mantıyı bir tabağa alıp yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edelim.

Patatesli mantı (Hingle) tarifi

Patatesli Mantı (Hingel) yazısı ilk olarak Urfa Haber – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın