Sevgili dostlar, daha çok Anep günlerinde yapılan bir tarifle geri dönüyoruz, gelelim etli güveç tarifine 👇
Mercimek Köfte tarifi için,
Öncelikle mercimekleri yıkayıp tencereye alın.
İyice eriyene kadar pişirelim.
O zaman oraya bir simit koyalım, ağzını kapayalım, dinlenmesine izin verelim.
Dinlendirdikten sonra bir tepsiye veya etli tepsiye dökelim.
Salçanın üzerine baharatları ekleyip suyunu da ekleyip güzelce yoğuralım.
Soğanı ve zeytinyağını bir tavada pembeleşinceye kadar ısıtalım (isterseniz yağa kırmızı biber de ekleyebilirsiniz).
Sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayın ve köftelere ekleyin.
Karıştıralım daha sonra etlerin üzerine sıvı yağı ekleyip tekrar ovalım.
O halde sıkalım ve hemen servis edelim çünkü soğuyunca sıcakken daha lezzetli oluyor.
Mercimek eti hazır.
Deneyenlere bol şans…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]