Zeytinyağlı Tel Pilav – En Sevdiğim Yemek

Tel Tel Pirinç için öncelikle,

Pirincimizi ılık suda iyice yıkadıktan sonra ılık sudan biraz daha sıcak suda beş dakika haşlıyoruz. Bekleyelim.

Bu arada sıvı yağımızı da tencereye alıp eriyince şehriyeleri ekleyelim (sizin ihtiyacınıza göre boyutunu değiştirebilirsiniz)

Eriştenin rengi değişince tencereye beş dakika kadar ıslattığımız pirinci ekleyelim. kadar pirinç ekleyelim.

Ardından 1 su bardağından biraz fazla su ekleyin (bulyon ve tuzu ekleyin)

Tencerenin kapağını kapatın ve pişmesini bekleyin.

Ara sıra karıştırarak dibe yapışmasın, piştiğinde beş dakika ocaktan alın. Biraz dinlendirdikten sonra ara ara karıştırarak servise hazırdır.

Yemek ister misin 💕🎈

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın