İçli Kete (Kayseri Ketesi) tarifi için önce mayanızı, şekerinizi ve tuzunuzu derin bir kaseye alın.
Sütünüzü hafifçe ısıtın ve kasenize alın, mayayı, şekeri ve tuzu eriyene kadar karıştırın. Yumurta beyazlarını ekleyip karıştırın.
Unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve 15 dakika mayalanmaya bırakın.
Hemen içeceğinizi hazırlayın, tavanıza zeytinyağını alın, ununuzu koyup iyice kavurun, unun rengi değişene kadar kızartın, ardından fındıkları içine koyun ve soğumaya bırakın.
Hamurunuzu beş büyük bezeye bölün, başlamadan önce 200 gr margarini eritin ve soğumaya bırakın.
Bezelerinizi alıp yayın, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarini ekleyip zarflara sarın ve yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Daha sonra bezeleri tek tek alın ve mümkün olduğunca açıp küçük bir pasta istiyorsanız 8 kareye, büyük isterseniz 6 kareye bölün.
Her dairenin içine birer yemek kaşığı koyun ve dört ucunu birbirine geçirip yağlı kağıt serili tepsiye uçları aşağı gelecek şekilde yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin. Tepsi yaklaşık 10 dakika pişiyor, yaklaşık 35-40 kete var.
İçli Kete (Kayseri Ketesi) hizmete hazır, çok iddialı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]