Cheddar Peynirli Şefin Sebzeli Tavada Kızartması – En Sevdiğim Tarifler

Peynirli Fırında Sebzeli Kalamar için patateslerimizi soyup yuvarlak dilimler halinde keserek başlayalım.

Patlıcanlarımızı rendeleyip yuvarlak şekilde keselim. Daha sonra doğranmış patatesleri ve patlıcanı kağıt havlu üzerinde kızartın ve fazla yağını alın.

Ayrı bir tavada soğan ve sarımsağı kavuralım. O halde biberi ilave edelim, bir süre kavuralım.

Kıymamızı ekleyip hepsini birlikte kavurmaya devam edelim.

İyice kavrulan etlerin üzerine doğranmış domates ve salçamızı ekleyip biraz kavuralım, tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alalım.

Küçük bir tepsi veya ateşe konur, önce bir sıra patates, sonra patlıcan, sonra kıymalı sosumuz ve sonra aynısını yapıp iki kat olacak şekilde diziyoruz.

Daha sonra kaşarımızı rendeleyip fırına veriyoruz. Kaşar eriyip üzeri biraz kahverengileşince hemen çıkaralım. Tüm malzemeler zaten pişmiş olduğu için uzun süre bırakılmamalıdır. Sıcak yemeklerimizin üzerine maydanoz serpip dilimleyip servis edebilirsiniz.

Sebze Kalamarlı Fırında Peynir hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın