medyauzmani.com

Tart kalıbında yumuşak tiramisu (tam boy)

Kek kalıbında yumuşacık tartmisu tarifi (tam boy) için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 2 bardak un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 paket toz pastacı kreması veya krem ​​şanti

pastayı ıslatmak

  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı türk kahvesi
  • 1 çay kaşığı şeker
Tart tavasında yumuşak tiramisu tarifi (tam boy) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak şeker ve yumurtaları bir çırpma teli yardımıyla beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Diğer malzemeleri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip biraz daha çırptıktan sonra karıştırma işlemini bitirin.
  4. Yağlanmış tart kalıbına dökün.
  5. – Tart kekimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyuyoruz ve kürdan yardımıyla ara ara kontrol ederek pişiriyoruz.
  6. Keki ıslatmak için küçük bir kapta yarım su bardağı sıcak su ile bir tatlı kaşığı Türk kahvesini ve bir tatlı kaşığı şekeri karıştırıp bekletiyoruz.
  7. Kremamızı hazırlamaya başladık. Uygun tencereye un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri ekleyip üzerine sütü ekleyip ocağa alıp kısık ateşte pişiriyoruz.
  8. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
  9. Önce ısıttığımız, çırpma teli yardımı ile çırptığımız kremalarımıza krem ​​şanti veya pastacı kreması ekliyoruz ve yumuşacık bir krema elde ediyoruz.
  10. Pişen kekimizi ıslatıp üzerine kremayı ekleyip kakao serpiyoruz. Bir gece buzdolabında beklettiğinizde tarife güzellik katacaktır. Afiyet olsun 🥰🙏.

Resimli tart kalıbında yumuşak tiramisu (tam boy) tarifi

“Tart Kalıbında Yumuşak Tramisu” (tam ölçü) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın