İzmir Köfte (Denemelisiniz) – En Sevdiğim Yemek

Kimse beğenmiyor, biftek güzel, patates güzel, sos farklı. 7’den 70’e herkesin severek yediği meşhur İzmir Köfte tarifi ile karşınızdayız.

İzmir Köfte Tarifi, İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak etimizi yapmaya başlıyoruz.

Kıymamızı geniş bir kaba alıp yumurta, galeta unu, rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz.

En son baharatları ve tuzu atıp güzelce ovuyoruz.

Fıstık parçalarını kesip uzun parmaklar gibi sarıyoruz, bir tepsiye dizip hazırlıyoruz.

Diğer yandan patateslerimizi yıkayıp elma büyüklüğünde dilimliyoruz.

Bir tavaya yağımızı koyup patateslerimizi hafifçe kızartmaya başlıyoruz sonra etlerimizi kızartıp kağıt serili tabaklara koyuyoruz.

Dikdörtgen tepsimize 2 adet patates ve 1 adet köfteyi dizin.

Üzerine dilimlediğimiz domates ve biberleri hazırlayın.

2,5 su bardağı sıcak su ile bir kaşık salçayı açıp yeterince tuz döküp her tarafına döküyoruz.

225 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

Fırından fırına değişebilir, bu yüzden iyi pişirmeye yardımcı olur.

Domates ve biberler pembeleşinceye kadar pişirin.

Nefis İzmir yemeklerimiz hazır.

yemek ister misin 😊

İzmir Köfte Tarifi İçin İpuçları ve Püf Noktaları:

Tüm köfte tariflerinde olduğu gibi İzmir köftesinde de en önemli adımlardan biri etin güzelce öğütülmesidir. İyi pişmiş ette tüm malzemeler birbirini iyi tanır ve etin lezzeti artar. Bu da köftelerin dağılmaması için önemli.

Bu tanımlama işleminin zamanında yapılabilmesi için İzmir Köftelerinin iyice sarılmış köftelerini dinlendirmemiz gerekiyor.

İzmir Köftesinin patatesi eti kadar önemlidir. Elmalar patates şeklinde, köfte büyüklüğünde, her şekilde iyi kesilir.

İzmir Köfte domates sosu da bir diğer öne çıkan lezzet. Sosu malzeme listesinde verilen bilgilere göre hazırlarsanız lezzetinde bir sorun yaşamazsınız.

İzmir köftesinin en önemli özelliklerinden biri patateslerin ve etin fırına girmeden önce kızartılmasıdır. Bu şekilde damak tadı karışır. Kızartmadan da yapılabilir, ancak belirli bir kızartma derecesine bağlıdır.

Hafif kızartılmış patates ve köfteleri bir tepsiye dizip domates ve biberle süslediğinizde gerçekten bir şölene dönüşüyor. Köftelerin, patateslerin, domateslerin ve biberlerin kurumaması için fırında pişirmeye ve kontrol etmeye özen göstermelisiniz.

İzmir Köftesini pilav, cacık veya salata ile servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın