Pratik soslu fırınlanmış karnabahar malzemeleri favori tarifiniz olacak.
- 700 gr
- 1 kırmızı biber
sosu için
- 3 su bardağı süt
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon (yarım çay kaşığı)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal (yarım çay kaşığı)
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağından 1 çubuk eksik yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz (domates salçasındaki tuz oranına göre)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Fırında pratik soslu karnabahar nasıl yapılır Favori tarifiniz olacak mı?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Karnabaharı yıkayıp çiçekleri ayıralım. Uygun bir tepsi alıp sosumuzu hazırlayalım. Unu, salçayı, sarımsağı ve sıvı yağı ekleyip çırparak sütü azar azar ilave edelim.
- Karnabaharın üzerine sosun yarısını dökelim ve hepsini birlikte karıştıralım. Kalan yarısını üzerlerine eşit şekilde dağıtalım.
- İnce kıyılmış biberi ekleyip karıştırın. Yağlı kağıdı ıslatıp üzerini kapatalım.
- 180 derecelik fırında pişirelim. memnuniyetle.
Baharat kısmının esnek olduğunu unutmayın, sevmediğiniz baharatları çıkarıp damak tadınıza uygun baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Pratik soslu fırınlanmış karnabahar resimli favori tarifiniz olacak
Pratik soslu fırınlanmış karnabahar favoriniz olacak, ilk kez Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yayınlandı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]