Merhabalar 🤗 patlıcan severler bu tarife bayılacak. Hemen tarifimize geçelim.
İslam Kebabı Nasıl Yapılır?
İlk olarak patlıcanı kaburgalarından çıkarıp uzunlamasına şeritler halinde keselim ve 15-20 dakika tuzlu suda bekletelim. Bekleyelim (amaç patlıcanın acılığına son vermektir).
Ardından patlıcanlarımızı yıkayıp tuzunu çıkaralım, kurulayalım ve yağda kızartalım.
Köfte için soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın veya rendeleyin. Ardından maydanozu ince ince serpip kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları ekleyip köfteleri 10-15 dakika pişirin. hadi kazıyalım.
Uzunlamasına 4-5 parçaya böldüğünüz charliston biberimizi yağda kızartalım, ardından etimizi kızartalım.
Kızarttığımız 2 patlıcanı alıp şekil verelim ve ortasına iki adet köfte koyalım.
Patlıcanın uçlarını etin üzerine koyup salça şeklini verelim. Biber koyup oraya bir domates keselim ve kürdanla açmaması için sabitleyelim. Patlıcanların hepsini aynı şekilde yapıp fırın tepsisine diziyoruz.
Başka bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanın üzerine dökün. 185 °C’lik fırında domatesleri altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkarıp servis yapın.
İslam Kebabı hazır.
Deneyebilenler için yemeyi seviyorum 💕💖
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]