Karadeniz efsanesi tarifi



Herkese merhaba, makalemize hoş geldiniz. Sizlere Doğu Karadeniz yöresinden bir tariften bahsedeceğim. Bu tarif genellikle hızlı bir atıştırmalık olarak kabul edilir. Hızlı ve az malzeme ile yapılırlar. Genellikle daha çok hayvansal gıdaların kullanılmasından kaynaklanan bu tür yiyecekler genellikle kahvaltıda hazırlanmaya uygundur. Sizi gün boyu aktif tutacak ve zaman kaybetmeyeceksiniz. Farklı tarifler yapmanın birçok yolu vardır. Bir Rizeli olarak size vereceğim tarifi mutlaka uygulamalısınız. Bu iyi bir köy tereyağı, tatlandırıcınız için özel süzme peynir ve su. İsteğe göre yumurta veya mısır unu.

Öncelikle tereyağını tavada eritin. Eridikten sonra biraz yanmasına izin verin, ancak aşırıya kaçmayın. Tereyağı eridikten sonra bir yükselme olacaktır. Baloncuklar çıkınca rendelenmiş peyniri yağın içine bırakın ve peyniri yağda kızartın. Tüm bu işlemleri yaparken brülörü orta ateşte düz tutunuz. Biraz peynir eridiğinde üzerine su dökün. Su kaynamaya başlayınca erimiş peynirlerimiz olacak. Çok fazla su dökmemeyi unutmayın. Genellikle bir bardak su yeterlidir. Daha sonra isteğe bağlı olarak üzerine yumurta kırabilirsiniz. Tuza ihtiyacım yok. Yeterince tuzlu peynir ve tereyağı.

En basit haliyle bu şekilde yapılıyor. Sabah çok çabuk ekmek yaparım, biliyorsun. Sağlıklıdır ve sizi gün boyu zinde tutar.

Yorum yapın