medyauzmani.com

Evden balık kokusu nasıl çıkar? Biraz kekik, limon ve sirke ile bir çözüm



Balık en iyi bilinen omega-3 kaynağıdır.Öte yandan omega-3 sadece kemik sağlığı için değil, bağışıklık sistemi ve göz sağlığı için de çok önemlidir. Bu nedenle uzmanlar haftada en az bir kez balık yemeyi önermektedir.

Ancak evde balık pişirmek çok zordur. Özellikle kızartma tavası temizlik ve koku açısından sıkıntılı. Balıklar koku ve yağ problemlerine karşı fırında da pişirilebilir. Ne yazık ki, kızarmış kadar lezzetli değil!

Tavada balık kızartanlar tüyolarımıza bayılacak. Balık ve kızarmış yağın kokusunu kısa sürede yok eden bu ipuçları sizi en sevdiğiniz zevkten mahrum etmeyecek.

Balık kokusunu gidermenin yolları

1- Kokulu mum

Balıklar kızarırken köşede kokulu bir mum yakabilirsiniz. Kokulu mumlar ortama hoş bir koku yayacak ve balık kokusunu da emecektir.

2- şeker

Balıklar kızarırken toz şekeri bir güveç tenceresinde eritin. Karamelize şeker formülü balık kokusunu ortadan kaldırır.

3- limon

Balıklar kızarırken limon kabuğunu başka bir ocakta yakın.

4- Vanilya

Balıklar kızarırken bir tencerede su ve bir parça vanilya ekleyerek kaynatın.

5- Karbonat

Balığı pişirmeye başlamadan önce bir kaseye 4-5 yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin. Kabartma tozu balık kokusunu emecektir. Ayrıca pişirme işlemi bittikten sonra kullanacağınız tavayı kabartma tozu ile yıkayabilirsiniz.

Yorum yapın